02 september 2011

Eetavonturen met Willem!

Aangezien ik mijn -meestal- kapotte camera meestal bovenhaalde als we toevallig iets aten met twee, lag deze blogtitel voor de hand -> Watch and see! ;) 

Ik had een groupon gekocht voor een restaurant in hartje Amsterdam genaamd "Zuid Zeeland". Het werd aangeraden in de Michelin gids én we kregen een grote korting via die site dus ik kon dit aanbod moeilijk weigeren :p. Het is echt heerlijk dineren en ze werken mee aan een 'duurzaam vissen'-project dus het is zeker een aanrader! 

Sint-Jakobsschelpen met zeewier en een schuimpje van sinaasappel (haha, love the 'dinner'-talk!)



Zeebaars met verse groentjes en een kei lekker groen sausje!



Hier is het duidelijk hoe leeg het was op het einde van onze lunch. Je kon er namelijk tussen 12 en 14u komen lunchen maar doordat onze tram technische problemen had zijn we nog nét op tijd gearriveerd (2 minuutjes voor de keuken dicht ging :p).


Het dessert: gekarameliseerde banaan met chocoladeijs!


Dit was denk ik 1 van de enige momenten dat we buiten konden zitten door het slechte weer! Even daarvoor zagen we broodjes 'Bapao' liggen in de supermarkt. Dit is een broodje van precies pizza deeg met binnenin vlees en saus. Aangezien we dat hebben kennen door de muziekgroep 'Jeugd van Tegenwoordig' wilden we die wel eens proberen! NOOOOIITT eten! Dat was afschuwelijk :p we houden het gewoon bij de bapao lyrics! ;)




Mijn Amsterdamse crib

Af en toe ga ik gewoon foto's posten omdat een foto vaak boekdelen spreekt! Je kan mijn blog in de  'hippere' foto-versie bekijken op Foto versie!


"Know what you want to do, hold the thought firmly, and do every day what should be done, and every sunset will see you that much nearer the goal."





Vanop mijn balkon met een glas wijn, bij zonsondergang én ik kan met mijn vinger naar mijn Universiteit (de VU, zoals ze het hier noemen en uitspreken) wijzen: nice! :D


Mijn balkon met mijn eerste was, check!


Melanie (het andere Belgische meisje) in mijn kamertje! Let vooral op mijn sunset (sorry kben er door gefascineerd :p) en mijn leuke vloer! Niemand heeft er zo eentje, beetje vreemd dus ik krijg er telkens complimenten over!