24 augustus 2011

Eerste kennismakingen...


De eerste kennismakingen zijn van start gegaan! Maandag zijn de meeste Erasmussers pas toegekomen. Aangezien ik al enkele dagen hier ben heb ik me die dag goed geamuseerd vanop mijn balkon al kijkend naar alle sukkelende mensen met hun grote koffers! Haha! Nog een weetje: de vliegtuigen van Schiphol vliegen op sommige uren van de dag vlak boven ons hoofd, laag en luid!




Later die avond zijn we naar hét café gegaan. Het ligt centraal in Uilenstede (Amstelveen) met daarnaast een supermarktje en een cultureel centrum, rondom staan allemaal flatgebouwen waar ik ook een kot heb. Wel merkte ik meteen die eerste nacht dat de liften niet altijd tot uw dienst staan, jammer zo om 2 uur 's nachts wetende dat je op de 11ste verdieping ligt -zucht!-.... :p  De volgende dag was een quiz georganiseerd door ESN, een vereniging die speciaal voor Erasmus-studenten activiteiten organiseren maar jammer genoeg niet gewonnen :p.




Vandaag (dinsdag) zijn we naar de introductie speech gegaan van de VU (Vrije Universiteit A'dam). Interessant want ze hadden een interculturele coach laten spreken. Zij lichtte erg grappig toe hoe de culturen kunnen verschillen en op wat je moet letten hier in Nederland, o.a de directe vragen die je meteen op de man af kunt krijgen en het typisch schudden van de hand bij het zien van elkaar. Nadien kwamen we beneden aan in de refter. In 1 woord: WOW!! De meest zalige refter: goedkoop én je hebt er alles (zoals bagels, vers gemaakte smoothies!!, 5 verschillende soorten pistolets, bakken vol vers fruit,...)! Ik denk dat we de hele tijd met open mond hebben rondgekeken, wat een immens verschil met de Alma in Leuven! (Ze hebben zelfs automaten voor vers fruitsap en voor fietslampjes in de gangen!)









Nu ben ik net terug van een heuse 4uur durende fietstocht naar Amsterdam centrum begeleid door een Hollander die hier in het gebouw zit. Hij stelde voor ons een rondleiding te geven in ruil voor een koffie: DEAL! :p Zo zijn we iets gaan drinken op het bovenste verdiep van de openbare bibliotheek van A'dam. We keken onze ogen nogal uit in deze bib! Erg hip, groot, modern en een geweldig uitzicht. Het is erg handig om toch ook enkele Nederlanders tussen alle Erasmussers te hebben in het gebouw want zo ben je op de hoogte van de betere plekjes etc. Maar mij hoor je niet klagen, ik ben zo geboeid door die ervaring met zoveel uiteenlopende nationaliteiten! Om er maar enkele op te noemen; Grieken, Amerikanen, Portugezen, Spanjaarden, Zweden, Denen, Australiërs,... Zalig!






Oh en het fietsen hier is een ramp! Supergevaarlijk! Pieter (de Nederlander) vertelde ons dat zelfs als fietsers in het centrum door het rood rijden en aangereden worden door een auto zij niet de schuldigen zijn, weird! Dus ik meld alvast dat ik in dit komende halfjaar licht - tot zwaargewond ga zijn door botsingen met andere wilde fietsers of auto's :p

Kus! x