16 oktober 2011

Seppe en William in Amsterdam!

Vrijdagnamiddag zijn onze Seppe en William afgekomen naar hier. Met William hebben we vroeger veel golf gespeeld, dus dat was een leuk weerzien! Ik ben meteen met hun de stad ingetrokken, meer bepaald naar Oost-Amsterdam, waar ook de Jodenbuurt gelegen is. We hebben daar rondgewandeld, een kijkje gaan nemen op het befaamde Waterlooplein (veel marktstandjes) en lekker genoten van het zonnetje!



De 'magere brug' (skinny wooden bridge)


Genieten van het zonnetje aan de waterkant...
Een speciale vitrine van iemand :p
De Mozes en Aäronkerk op de hoek van het Waterlooplein.
De Waterloomarkt.

Gezelligheid troef!
We moesten opletten dat we niet in het water vielen :p

Amstelbier gaat ook vlot binnen!

Eenmaal terug in het drukkere centrum, merkten we op dat er een kermis was op het Dam! Zeer gezellig zo in het koude herfstweer, maar met de zon in het gezicht!





Dé kamelen race :D
Na dit jeugdsentiment, zijn we verder afgezakt richting Zeedijkstraat, dé straat om lekker Indonesisch of Thais te eten! We hadden afgesproken met Corie en Danni om met z'n allen Thais te gaan eten. Omdat we iets te vroeg waren, ben ik met William en Seppe nog in een oeroud maar erg gezellig jenever café binnengegaan, gelegen aan het begin van de eetstraat. Later, dan lekker gaan eten met z'n vijven!

De Zeedijkstraat (vlakbij het centraal station)
De jeneverbar

De rasechte Zeedijker jenever!

Seppe met Danni beginnen eraan!

Mmmmmmm... een heerlijke afsluiter van de avond. We zijn na onze maaltijd met de tram teruggekeerd naar mijn kot, want het was zo koud! Daar hebben ze nog kennis gemaakt met mijn vrienden op de 7ste verdieping. Op tijd in bed gekropen want morgen was de spannende dag: de marathon van Amsterdam! William heeft zich ingeschreven om deel te nemen aan de halve marathon, 21 kilometer! Lopen is zijn sport niet, maar hij had het als doel vooropgesteld om mee te lopen. Het is hem gelukt! In een formidabele tijd van 1 uur 55 minuten! ;) Respect! Ik vond het geweldig om een marathon mee te maken van dichtbij, de sfeer was subliem! Je voelde dat iedereen gelukkig rondliep, omdat een geliefde meeliep of omdat ze zelf net gefinisht hadden. Prachtig weer, goede sfeer en een emotionele vibe: een aanrader!

De route voor de halve marathon, vooral in het zuiden van Amsterdam! (de volledige marathon liep vlakbij onze campus!)
Veel omleidingen en versperringen!
Onderweg naar het event.

Amsterdam Marathon 2011
Een beeld als dit zag je overal, want eenmaal gedaan met lopen , voelde het erg koud aan.
Het Olympisch stadium van Amsterdam, hier vond de finish plaats!
De finish!
Gezonde bananen bij de finish....
... maar ik en onze Seppe gingen voor het eten uit de muur :D
Dé lekkerste soort kroket!
Aan het wachten op William, maar hij is vroeger aangekomen dan hij had gedacht dus we hebben hem gemist,  dju viel dat tegen! :D
Écht Hollandse marathon loopsters :D
Een overvolle brug met lopers.
Onze trotse loper! Proficiat!!
Even inzoomen op die handel!
Dat was meteen ook het laatste van het leuke weekend, thank you boys om af te komen!!