09 december 2011

OT301 en Mr en Miss Campus!!

Eergisteren ben ik, na een goed dagje studeren, naar het centrum gegaan. We zijn iets gaan drinken in de Jordaan in een gezellig café om vervolgens naar een 'Short movie festival' te gaan. Dit ging door in een oud filmgebouw. Naast een gezellig restaurant en café, workshopruimtes en ateliers, een klein cinemazaaltje hebben, genaamd '0T301'. Voor 5 euro kregen we een reeks short films voorgesteld gedurende 1,5 uur. Ik had nadien gemengde gevoelens bij dit concept van 'cinemabezoek'. De short films waren totaal verschillende, maar uniek en speciaal op hun manier. Geen over-all rode draad die je gedurende 1,5 volgt, maar een mix van korte filmpjes over uiteenlopende -soms erg abstracte- thema's.

Gisteren had ik een erg leuke avond! We hadden eerst de verkiezing van Mr en Miss Campus op de planning staan en daarna gingen we naar de Melkweg om goed te feesten!

Mr en Miss Campus was GEWELDIG. Oké, ik moet toegeven dat dit event zeer Amerikaans getint was, maar het was erg leuk! 5 jongens en 5 meisjes werden via een grootschalige stemronde op Facebook geselecteerd om te mogen dingen naar de titel van Mr of Miss Campus 2011. De winnaars wonnen een date met elkaar, die betaald werd, en de andere kandidaten werden geveild voor een date met hun bieder. Dit geld ging naar een goed doel, meer bepaald 'VU Kinderland', een initiatief van mijn Universiteit voor kinderen in het ziekenhuis. De kandidaten moesten zich promoten voor de titel door middel van drie rondes: 'stel jezelf voor', 'sexy act' en 'crazy act'. Het resultaat was hilarisch: zie enkele filmpjes, maar het waren zeker niet de beste stukken van de avond (hing wat van het moment af of ik ging filmen of niet :p ). De winnaars waren Alexandra als Miss en Kangkai, mijn Chinese vriend waar ik al veel over verteld heb, als Mister! Hij deed het publiek dolenthousiast worden met zijn fameuze Michael Jackson-moves.

Later zijn we dan licht aangeschoten richting het centrum getrokken naar de club Melkweg. Deze is vlak aan het Leidseplein gelegen. Die avond was er -zoals elke donderdag- een DnB/Dubstep/HipHop-feestje. Enkele Erasmussers vertelden al enthousiast over die geweldige donderdagavond, dus gingen we dat eens testen! Heel leuk, aanrader voor iedereen! ;) Gezellige sfeer, niet te druk en ontspannen.

De ingang van OT301.
De catwalk met Iona die zich voorstelt als kandidaat.
Kangkai die het publiek aan het entertainen is, haha :D
Een andere sterke kandidaat: de door iedereen gekende Carmine!
De kandidaten!
Iona tijdens haar 'sexy act'.

Kangkai en Claudia hun 'sexy act'

Mister Campus 2011: Kangkai!
Miss Campus 2011: Alexandra
Het winnende koppel.
Claudia is geveild geweest voor 27 euro, trotse koper was Marcel!
De Melkweg
Nogmaals de Melkweg
Tom en zijn power nap in de bus terug naar ons kot...
Het was weer plezant hier! Morgenavond is het Morgan's verjaardag met als thema DISCO, yes :D