30 september 2011

School of Vondelpark?

Deze namiddag had ik me voorgenomen om nog eens wat schoolwerk te verrichten. Eenmaal op mijn balkon  begon het onmenselijk hard te kriebelen om het Vondelpark toch maar op te zoeken! Het Vondelpark is dé plaats bij uitstek in Amsterdam om van het mooie weer te genieten in goed gezelschap. Aangezien het hier al enkele weken slecht weer was, kon ik deze kans niet laten schieten. Ik ben vertrokken met Corie en Marcel. Marcel is een Duitse jongen die op mijn verdieping woont. Hij is hier nog redelijk nieuw, maar al meteen opgenomen in onze groep. Marcel kon het tevens niet laten om zijn basgitaar mee te nemen, haha :p

We hebben daar de hele namiddag gezeten, later is Morgan ook nog afgekomen. Heel erg leuk, en chapeau voor de jongen want hij hield het goed uit tussen drie meisjes :p! Later nog in de keuken samen gekookt om vervolgens samen naar de film 'Ratrace' te kijken. Het was weer een perfecte dag in mijn perfecte stad, Amsterdam.

Hier eerst een grappig filmpje van een man die een vreemd dansje aan het uitvoeren was in het Vondelpark!





The new guy Marcel.










Ze waren tai chi tennis aan het spelen. 


Afdruk van de onderkant van de basgitaar :p






Het Amsterdans Lyceum.







Wednesday = Citytripday!

Ik en Claudia hebben nooit les op woensdag, dus we hebben besloten die dag vrij te houden als citytripdag! Vorige week zijn we naar dat stadsmuseum geweest, deze week zijn we naar het Westerpark gegaan! Een nieuw, leuk gebied met industriële gebouwen, speeltuinen, koffiehuisjes, ... De oude gebouwen worden vaak gebruikt voor events zoals modeshows, feestjes,trouwfeesten,... Alles wordt dan speciaal voor die gelegenheid veranderd. We hebben daar wat rondgewandeld en in het park gezeten knal in de zon, zalig! Ik denk dat het wel 25 graden was, en dat voor het einde van september!

Later zijn we doorgewandeld naar de Westerkerk. Het was een leuke regio van Amsterdam om te ontdekken, want er was hier absoluut geen sprake van commerciële verkooppunten ofzo. We hebben hier tot 18 uur rondgedwaald! Om 18uur moest ik dringend vertrekken, want ik was het uur uit het oog verloren en ik ging een tweede BBQ houden in mijn kamer om 19uur!

Ik ben nog net op tijd gearriveerd voor de eerste gasten kwamen. Na lang proberen hebben we de hoop opgegeven en geaccepteerd dat de BBQ vandaag niet wilde werken. We hebben ons dan maar naar de keuken verplaatst om daar ons vlees te bakken :p

Leuke avond weer!

Waar ligt het Westerpark?
Onze bestemming bereikt!


Een plattegrond van het park met de industriële gebouwen.

Een van de caféetjes in het park.


We love the sun!
Een geweldig idee: gratis gerecycleerd picnic dekentje!
Een industriêle hal.
Een gepimpte fietsstalling!








BBQ nummer 2!

Het vlees aan het bakken in de keuken :(