07 november 2011

Berlin, du bist so wunderbar!

In 1 woord: WOW! Het weekendje Berlijn was vermoeiend, zalig, leerrijk, ontdekkend, lachwekkend en vooral avontuurlijk! De vorige weekendjes, georganiseerd door de erasmus vereniging ESN, heb ik moeten missen, ik had het altijd te druk met andere dingen. Maar amai, het is de laatste keer dat ik zo iets mis, zo leuk!! Met een groep van 40-45 man, zijn we er op uitgetrokken. Ik kende een heel deel van de groep al goed, maar ik heb er super leuke mensen leren kennen (waaronder 3 Belgische meisjes uit Gent)!

Wat hebben we zoal meegemaakt en uitgestoken?

Vrijdagochtend om half 7, werden we verwacht aan onze universiteit. Het was nog donker en we waren nog heel slaperig, tot ze riepen STARTTTT!!! Het moment was er dan: al liftend in duo's in Berlijn geraken! Wat stond ons te wachten? 660 km afstand... Maar, het was super! Ik ben met mijn ploegmaat Morgan, natuurlijk meteen beginnen lopen als een kieken zonder kop,om een goede start te hebben. We hebben ons vrijwel meteen een lift kunnen regelen, in een chique audi A7 :D. Ik ga niet het hele verhaal doen, maar gewoon her en der dingen vertellen. We hebben ook iemand gehad die ons nadat we uitgestapt waren, toch voorstelde dat hij ons in Berlijn zou brengen in ruil voor iets meer. Dat offer hebben we duidelijk afgewezen, door de deur dicht te slaan en weg te wandelen, fieuw! Voor de rest, ook nog een bitchy moment gehad. We waren een duo jongens tegengekomen die rechtstreeks naar Berlijn gingen, het zou ons in een recordtijd doen aankomen! Ze waren het onderling nog niet eens of ze ons zouden meenemen, dus gingen ze even een sigaret roken  om het te bespreken. Terwijl, arriveerden 2 meisjes in hetzelfde tankstation, we kenden ze niet maar herkenden ze wel als 1 van de teams in onze groep naar Berlijn. We babbelden even en legden uit dat we misschien erg veel geluk hadden, als die jongens ons wilden meenemen. Enkele minuten later, merkten we plots dat ze stiekem naar die jongens zijn toegegaan om in hun korte rokje en met een loos gesprekje de twee te overtuigen hen te laten meenemen. Ze hadden prijs en vertrokken richting Berlijn. Wij waren zo slecht gezind! Dat doe je toch niet? Soit, we waren echt in een slechte mood voor een tijd, maar gelukkig bleef het zonnetje mooi schijnen en voelden we ons, na een stuk chocolade te eten, weer terug in de goede spirit! We zijn om 7 uur vertrokken, en om half 7 's avonds gearriveerd. Ik denk dat we 10e van de 22 waren (die 2  meisjes die onze lift gestolen hadden, waren 2de!). Al bij al, hele leuke, lachwekkende ervaring, maar ik ben er niet geduldig genoeg voor , haha :D. 's Avonds, hebben we reuze pizza's gegeten en zijn naar een club gegaan. Eenmaal gearriveerd, zagen we dat het punk/rock was, dus zijn we moe maar voldaan naar ons bedje gegaan.

We hadden trouwens een erg leuke hostel, waar we 's ochtends verwend werden met een lekker ontbijt! Tot 2 uur hebben we een begeleide tour gehad, langs belangrijke plaatsen in Berlijn. Daarna waren we vrij, dus hebben we nog al genietend rondgelopen in de stad. 's Avonds zijn we een 'Pub Crawl' gaan doen! Een soort kroegentocht waarbij we in verschillende café's belandden, dankzij twee begeleiders uit Berlijn. Telkens kregen we shotjes en biertjes aangeboden. Het leuke was, we hadden de 75 euro voor ons tripje naar Berlijn twee weken geleden al betaald, waardoor we de activiteiten gewoon konden ondergaan zonder naar geld te moeten kijken! Die avond was subliem! Gelachen, mensen leren kennen, grappige momenten gehad,... Erg content, zijn we allemaal laat in ons bed gekropen, om vervolgens allemaal met een hese stem en een kater op te staan en de bus terug naar Amsterdam te nemen!

Berlin, du bist so wunderbar, watch and see -->

Joehoeee, we willen naar Berlijn!!
Gestrand op een verlaten parking, haha :p


2 nieuwe Belgische vriendinnen: Marlies en Jana.
Giga pizza's!
In de hostel.

Op weg naar de punkclub.
Het linkse meisje is ook een Belgische en Pier Paulo uit Italië.

De omgeving van de 'club'.

Goedemorgen Berlijn!
Ontbijten met Marcel.
Genietende Kangkai!




Ik en ninja Kangkai, haha :D



Op de achtergrond, het hotel waar Michael Jackson zijn baby over het balkon hield!
Herdenking van de Holocaust: 'een moment van desorientatie'.

Hier staan we recht op de plaats waar Hitler zijn bunkers waren, hier pleegde hij ook zelfmoord.
De indeling van de bunkers.
Restanten van de Berlijnse muur.
Charlie's checkpoint.

Even zitten en opwarmen...
Een betoging tegen het kapitalisme.





Op een gezellig marktje.
Marlies


Max uit Duitsland en Corie.
Mmmmm pizza time!
Klinken op het weekendje!
Bij deze, de start van de Pub Crawl (soort kroegentocht) doorheen Berlijn.
Onze gidsen, mét harmonica om ons samen te roepen.
Het feestje kon beginnen!



Violeta en Claudia
Renato en Corie aan het shaken.
Onze rasechte Italiaan Giuseppe! (met bijhorend Italiaans Engels :p)




De volgende ochtend in de bus: goed voorziene Polen aan een tankstation.
Bijna terug in onze hometown!
Nog een grappige afsluitende speech van Kangkai! Meteen ook het einde van de geweldige citytrip!