21 september 2011

Citytrippin' met Claudia!


Vandaag heb ik een gezellige dagtrip gemaakt naar het centrum met Claudia, een leuke Erasmusvriendin uit Lissabon! We hadden met nog drie andere mensen afgesproken aan een het stadsmuseum. We zijn van plan om af en toe naar musea te gaan, dus gaan we ons dan ook een ware 'Museumkaart' aanschaffen, zodat we tegen de halve prijs kunnen gaan dan!

Aangezien we die kortingskaart (erg toevallig) niet in deze stadsexpo konden kopen, zijn we maar naar een vaste expo gegaan in hetzelfde gebouw, maar die was gratis. Erg leuk! Het oude stadsarchief op de benedenverdieping en een cinemazaaltje met een old-school filmpje over het 'Nieuw West Amsterdam'. Het 'NWA' is een nieuw aangebouwde regio in Amsterdam. Die is er gekomen door de auto-expansie in de stad en door de bouw van een grote brug over de Amstel zodat er een goede verbinding werd gecreëerd, waardoor er veel mensen van de omgeving Utrecht naar Amsterdam gingen werken (met auto).  Om de auto en werklui overload aan te pakken hebben ze 'NWA' uitgebouwd, een nieuwe buurt met veel groen. Dit was nodig door het grote aantal tuberculosegevallen die er waren in Amsterdam. We spreken nu van de jaren '50, '60. Je ziet meteen wanner je die regio binnenrijdt/binnenfietst. Er zijn bijvoorbeeld geen mooie herenhuizen maar in de plaats daarvan flatgebouwen en er zijn ook geen grachten te bespeuren, maar oerlelijk is het niet :p .


                                               Het stadsmuseum
         
                                                 
                                Binnenin het oude stadsarchief

Beeldbank Amsterdam :: Collectie Stadsarchief Amsterdam: foto's eigen fotodienst
Een foto van Amsterdam uit 1974

                      Het geel omcirkelde deel is het 'Nieuw West Amsterdam'
                                   
Toen de film afgelopen was, zijn we richting het centrum gegaan! Waar we onder andere 'Wok to Walk' gekocht hadden en ons vervolgens neergezet op het Rembrandtplein met een muzikant voor ons.

Outlet skatewinkel
Skatezitjes

Eer zéér oude fiets als je het mij vraagt 

Wok to Walk, jummie!


We love Amsterdam!

Vorige keer op citytrip met Willem ook gezien, maar het moest toch nog eens overgedaan worden! :p

Ik en Claudia 

Aan het beeld van Rembrant, op het, je raadt het nooit,...., Rembrandtplein!

Erg leuk zo ronddwalen in deze sfeervolle stad!