07 december 2011

Copenhagen II

Na een druk weekend, heb ik eindelijk even een moment gevonden waar ik me alleen achter mijn pc bevond en niet met school of andere dingen bezig moest zijn. Tijd voor een nieuw blogje dus!

Dit weekend ben ik naar Kopenhagen gegaan met een gezellige bende dames, namelijk Claudia, Lisa, Morgan, Lucia and Corie. Met 6 meisjes in 1 appartementje = gezellig boeltje! Zeker omdat er elke avond een 'Sex and the City'-marathon op tv was, zalig na een vermoeiend dagje stappen!

We zijn de eerste dag gewoon de stad gaan verkennen en de sfeer wat gaan opsnuiven. Zaterdag hebben we verschillende dingen bezocht zoals Christiania, de little Mermaid (toch een deel van de groep), een kerk met een groot houten orgel, de Black Diamond (de nieuwe openbare bibliotheek, de naam is afgeleid van de zwarte granieten steen die het gebouw bedekt. In de zon schittert het als een diamant, het is mooi om eens te zien!), en nog andere gebouwen in de stad.

Zondag zijn we dan nog even naar het centrum gegaan, om vervolgens de bus richting luchthaven te nemen om terug te keren naar Amsterdam. Corie en Lisa hadden een andere vlucht geboekt, kort voor die van mij en Morgan. Claudia en Lucia zijn nog een dagje langer gebleven, om nog een bezoekje te brengen aan Malmo in Zweden, op een halfuurtje afstand van Kopenhagen. Eenmaal aan onze check-in balie, vertelden ze ons dat de vlucht geannuleerd was wegens technische problemen. De volgende vlucht voor die avond was volgeboekt dus ze moesten ons via andere bestemmingen tot in Amsterdam brengen. Het programma dat ze voor ogen hadden: Morgan via Vienna (Italie!!) naar Amsterdam te gaan en ik via Frankfurt! Pfffff... Dat zag ik eerlijk gezegd niet zitten, dus heeft men ons nog proberen samen te zetten. Resultaat: samen via Zürich naar Amsterdam vliegen. Het was nog een gezellige avond die nog snel voorbijvloog! Manman, toch nog altijd raar hoe we tot in Amsterdam moesten geraken! :p

Foto's volgen nog! ;)